Президентът на Украйна  Владимир Зеленски отправи видео-послание към руснаците да

...
Президентът на Украйна  Владимир Зеленски отправи видео-послание към руснаците да
Коментари Харесай

Зеленски: Мъжете в Русия да изберат дали да живеят или да загинат, или да бъдат осакатени ВИДЕО

Президентът на Украйна  Владимир Зеленски насочи видео-послание към руснаците да стачкуват, в случай че не желаят да загинат или да изгубят съпрузите, децата и околните си във войната против страната му.

" Ще обясня на руснаците на съветски какво се случва. В съветските градове се организираха митинги против мобилизацията - въпреки и не всеобщи, само че имаше. И има. И това е индикатор. Не единствено в Москва и Санкт Петербург. Ние знаем същинските настроения в районите на Русия. Виждаме, че хората в Дагестан, в Бурятия, в други национални републики и райони на Русия схващат, че просто са хвърлени. Хвърлени са на гибел. Защо, да вземем за пример, дагестанците или някой различен би трябвало да умират в Харковска област или покрай Донецк? Да, тъй като един човек в Русия реши по този начин - за всички жители на Русия. Няма друга причина. Това желае той “, съобщи украинският водач.

Според него в този момент е моментът да се направи избор. " За мъжете в Русия това е избор да умрат или да живеят, да станат осакатени или да останат здрави. За дамите в Русия изборът е да изгубят своите съпрузи, синове, внуци вечно или въпреки всичко да се опитат да ги защитят от гибелта, от войната, от един човек “, продължи Зеленски.

Той означи, че украинското разузнаване е потвърдило, че призовките за 300 хиляди души са били отпечатани и подписани авансово, още преди да бъде оповестено решението за готовност, само че съветското управление се готви да вземе до един милион души в армията и това е главното, което премълчават сега.

" Знаем, че ще взимат всички безсистемно. Не единствено военните от запаса, само че и всички мъже. Всеки, който ще заплашат, тъй че да го е повече боязън да избегне войната, в сравнение с да почине във войната. 55 хиляди съветски бойци починаха в тази война за шест месеца.Десетки хиляди ранени,осакатени.Искате ли още? Не?Тогава протестирайте. Борете се.Бягайте. Или се предайте в украински плен.Това са разновидностите да оцелеете.Руски майки!Не се съмнявайте,че децата на върхушката във вашата страна няма да бъдат изпратени на войната против Украйна. Тези, които вземат решения във вашата страна, пазят децата си. А вашите деца даже не ги погребват “, добави президентът в обръщението си.

По-късно Зеленски разгласява и увещание на руснаците с историческа отпратка към това къде стартират и свършват границите на Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР